sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

San Franciscossa gay and pride paraden keskellä

Terkkuja San Franciscosta! Aamulla kävimme ruokakaupassa Möhkiksen kanssa ostamassa juotavaa. Lähdimme bussilla keskustaan ja jo bussissa näimme sateenkaaren väreihin pukeutuneita ihmisiä. Täällä oli tänään maailman suurin gay & pride parade, joka sekoitti koko kaupungin täysin. Liikenne oli suljettu keskusta-alueelta, joka puolella oli toinen toistaan erikoisemmin pukeutuneita ihmisiä (suosituin puku oli pelkät alushousut!) ja tunnelma oli kuin Ruisrockissa konsanaan! Katselimme hiukan aikaa menoa, kunnes mua alkoi ahdistaa se väenpaljous. 




Jatkoimme kävellen kohti satama-aluetta. Etelän helle pääsi yllättämään meidät kavutessamme ylämäkiä ylös farkut jalassa. Voi miksi emme pukeutuneet shortseihin! Näkymät mäen päältä olivat hienot ja kaiken hien arvoiset.





Satamassa oli paljon nähtävää. Kaiken turisrikrääsän lisäksi näimme mm. Pelikaaneja. Pier 39:llä kelli muutama merileijona. Ne olivat varsin veikeitä otuksia. Reissun eka nälkäkiukku oli lähellä, mutta ehdimme kuitenkin löytää maittavan lounaspaikassa ennen raivareita.






Pääkatu Market street oli tänään levoton paraatin vuoksi. Siellä oli paljon häslinkiä ja poliiseja. Lisäksi Kalifornian aurinko teki pikku tepposet Konsta-paralle ja hänen alkaessa muistuttaa väriltään raakaa jouluporsasta, päätimme käyttää hiukan aikaa shoppailuun ostarissa.

Eka päivä SF:ssa oli kiva, mutta en vielä ihan vakuuttunut tästä kaupungista. Voi olla, että kaupunki näyttäytyy aivan eritavalla jo huomenna, kun paraati on ohi. Tänään on kävelty yli 25 000 askelta ja nyt jalat huutavat hoosiannaa! Huomenna otetaan Möhkis alle ja suunnataan Golden Gatelle.

Sateenkaariterkuin,
Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti