torstai 19. kesäkuuta 2014

We <3 orcas

Keskiviikkona aamulla heräsimme aikaisin. Konsta heräsi vielä minua aikaisemmin, koska olin kuulema potkinut puujalan hänelle. Epäilen. Aamutoimien jälkeen ajoimme noin tunnin verran lauttasatamaan. Söimme siellä bagel-aamiaisen lauttaa odotellessa.

Lauttamatka Orca- Islandille kesti tunnin verran. Siellä kävimme kaupassa ostamassa lounaan ja jatkoimme matkaa venesatamaan, josta lähdimme valassafarille. Sää oli selkeä ja veneessä tarkeni olla ulkona. Saaristossa näimme merikotkia ja kauniita maisemia. Avomerelle päästyämme ilmakin oli kylmempää ja vene alkoi keinua paljon enemmän. Itsehän en ole kauhea merikarhu, kun voin aina pahoin ruotsinlaivoillakin. Sain oppaalta rannekkeen, joka esti pahoinvoinnin täysin. Tähän asti se on coolein keksintö, joka on täällä tullut vastaan. Niitä pitää ostaa tuliaiseksi!

Jahtasimme J pod- nimistä laumaa parisen tuntia, kunnes odotus palkittiin. J podissa on 25 valasta mukaan lukien maailman vanhin miekkavalas Granny 103 vuotta. Me saavutimme tämän lauman Kanadan puolella. Näimme koko lauman todella läheltä.



Sanat eivät riitä kuvaamaan tuota näkyä. Se oli ehdottomasti yksi vaikuttavimpia näkemiäni asioita. Miekkavalaat näyttivät luonnossa uljailta ja onnellisilta. Olin yllättynyt, miten erinäköisiä ne olivat. Itse pidin eniten Onyx- nimisestä miekkavalaasta. Niiden hyppyjä ja uintia olisi voinut seurata loputtomiin. 

Takaisin tullessa näimme vielä paljon hylkeitä, jotka ottivat aurinkoa kivellä. Joukossa oli yksi eksynyt merileijonakin. Takaisin kotona olimme vasta myöhään. Itsehän nukuin puunhalaajan takapenkillä koko paluumatkan. 

Tiivistettynä: I <3 orcas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti