maanantai 14. heinäkuuta 2014

Death Valley

Ennen lähtöä Las Vegasista ajoimme vielä Stripin päästä päähän ja räpsimme kuvia. Tankkasimme sekä auton että vesivarastot ja suuntasimme kohti Death Valleyta. Tänään ajettiin sellainen 500 kilsaa.



Death Valleyssa oli tosi kuuma. Parhaimmillaan mittari kohosi 52,2 celsiukseen. Järkyttävää! Tuuli oli polttavaa ja pienelläkin kävelymatkalla (esim. Autosta vessaan) tuli jano. Kansallispuiston oppaassakin suositeltiin juomaan vähintään neljä litraa vettä. Vaelluksia ei suositeltu tehtäväksi kesällä, eikö tuossa lämmössä tehnyt mielikään. Ajoimme siis autolla Death Valleyn läpi ja katselimme maisemia.





Söimme burgerit ranchilla Furnage creekissä, keskellä Death Valleyta. Kaunein paikka oli Rainbow Canyon. Auton ilmastointi piti paikka paikoin laittaa pois päältä, koska auton moottori oli niin kovilla vuorille kohotessa. Tuli ihan mieleen 6-vuotiaana tekemäni Lanzaroten matka, jolloin vuokrasimme isovanhempieni kanssa mintun vihreän Fiat punton, jossa ei ollut ilmastointia. Oksensin muistaakseni koko päivän matkapahoinvoinnin vuoksi. Tänään ei onneksi tullut oksua, mutta hikeä pukkas! Renkaatkaan eivät meillä poksahtaneet, koska Konsta tsekkaili rengaspaineita (ja pyysi tottakai, että kirjoittaisin sen tänne päiväkirjaankin ;) ).




Yötä ollaan Bishopissa, josta huomenna suunnataan Yosemiteen. Iltapalaa haettiin paikallisesta S-marketista. Syödään niitä tässä sängyllä, katsotaan tyhmää komediaa telkusta ja tirskutaan sille. Hiukan alkaa olla matkaväsymystä. Täytyy mennä hyvissä ajoin nukkumaan, jotta jaksaa huomenna istua autossa pirteämpämä kuin tänään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti